Dit gebeurt allemaal tegelijk

Dit gebeurt allemaal tegelijk

zaterdag 14 maart 2015

Hallo AngstIs het gegeven 'angst' werkelijk zo complex en ingewikkeld als wij denken, of halen we oorzaak en gevolg steeds meer door elkaar? Er zijn onuitputtelijk veel mogelijkheden om de confrontatie en de strijd met je angsten aan te gaan, maar net zo veel formats die ons misleiden en enkel een gevecht simuleren. Kunnen wij onder kunstmatige omstandigheden echt onze diepste angsten tonen, of zijn we alleen maar bezig onze emoties hanteerbaar te maken?
Vijf deelnemers gaan, al dan niet geblinddoekt, de confrontatie met hun angsten aan in een geprepareerde ruimte. Een krampachtig spel, met hoge emotionele en fysieke inzet, in gekleurde tenues.
Eva Line de Boer studeerde in 2014 af aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Op het ITs-festival in 2014 won ze de Ton Lutz Award voor beste regie met haar afstudeervoorstelling Euphoria.

Uit het jury rapport van de Ton Lutz Award: “In beeld dwarrelt geen stofje per ongeluk neer, in spel is zelfs de pink geregisseerd. Meedogenloos precies wordt het menselijk handelen blootgelegd, in al zijn onhandigheid; een humoristische en schrijnende kijk op een wereld vol overbewuste mensen die hun emoties uitventen.”
18 maart 20.30 uur, 19 maart 22.00 uur & 20 maart 19.00 uur Festival Cement - Verkadefabriek, Den Bosch. http://www.festivalcement.nl/programma/hallo-angst.html 30 maart 19.00 uur & 31 maart 20.30 uur Tweetakt/Kaap - Theater Kikker, Utrecht. http://tweetakt-kaap.nl/#/nl/programma-2015/item-801/
Regie Eva Line de Boer, dramaturgie Florian Hellwig, decor, licht Tim Vermeulen, muziek, geluid  Harpo ’t Hart, spel Joost Bolt, Steef de Bot, Milou van Duijnhoven, Bram van der Kelen, Liliana de Vries, productie Nikita Oldert, fotografie Lisa SchamlĂ©
Eva Line de Boer wordt in haar praktijk ondersteund door Plan Talentontwikkeling Brabant, een samenwerking tussen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, Podium Bloos en Circo Circolo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten